(Ge)Varenwinkelfestival

donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus 2018Affiche 2017
David Moons

(Ge)Varenwinkelfestival Herselt

Terugblik op feestaffiche!


Tijdens onze jubileumeditie stonden er grote namen op het podium. Wil je nog nagenieten? Check dan de videoclips!

[BE] Kirri's Diamonds on the Rocks with special guests
 
Kirri's Diamonds on the Rocks   Deze 7-koppige tribute-band wil vooral het Neil Diamond-repertoire onder de loep nemen, zoals legendes als Johnny Cash en vele anderen, hen dat voor deden. Neil Diamonds songbook is meer dan enkel pop & rock, véél meer! Overtuig jezelf, kom kijken én vooral luisteren!
 
Kirri's DOTR op de Varenwinkel is ten eerste misschien de luis in de pels, maar dat vind ik er nu juist zo aantrekkelijk aan, ..., dat en ten tweede fungeren DOTR ook nog als begeleidingsband van het voorprogramma, ... is da niks om naar uit te zien?!
Jan Cuyvers
Jan Cuyvers [drummer Kirri's DOTR]


 
You're so sweet - Neil Diamond cover
 
Facebook www.facebook.com/Diamondsontherocks/
 
[BE] The Bluesbones
 
The Bluesbones   Inmiddels alweer een aantal bezettingswijzigingen later zijn The BluesBones nog steeds een graag geziene gast op festivals. Deze in awards grossierende band staat nog steeds garant voor onvervalste blues-rock!
 
Voor Stef en mij is het als spelen in je eigen streek. Bovendien ben ik al jaren een regelmatige bezoeker van Varenwinkel en zag ik daar al vele mooie artiesten op het podium staan. Wanneer je dan zelf op één van de beste Festivals van het Land mag spelen, das altijd een eer. We weten verder dat het steeds piekfijn geregeld is, mét een leuke backstage en een lekkere catering, plus steeds vele bezoekers. Kortom, was het al maar 25/08!
Nico de Cock
Nico de Cock [zanger The BluesBones]


 
She's got the devil in her - The BluesBones
 
Facebook www.facebook.com/thebluesbones/
Facebook www.thebluesbones.be
 
[BE] Chilly Willy
 
Chilly Willy   Willy toonde door de jaren heen heel wat gezichten, verschillende bezettingen met vaak uiteenlopende karakters. Muzikanten van heel hoog niveau en muzikanten die niet zo getalenteerd waren maar omwille van hun passie en overgave toch hun grenzen konden verleggen en zich alzo tot onmisbare schakel in het geheel wisten te positioneren.
 
 
Tenaneenanuu - Chilly Willy
 
Facebook www.facebook.com/ChillyWilly2010/
Facebook www.chillywilly.be
 

[US] Janiva Magness
 
Janiva Magness   De met zeven Blues Music Awards onderscheiden zangers, Janiva Magness heeft dubbel en dwars het recht om de blues te zingen. Haar levensverhaal komt direct uit een blues lied. Gevarenwinkel is klaar om door haar doorleefde blues uit de sokken geblazen te worden!
 
 
I won't cry - Janiva Magness
 
Facebook www.facebook.com/janivam
Facebook janivamagness.com
 

[US] Robert Jon & The Wreck
 
Robert Jon & The Wreck   De muzikale reis van de band begint in februari 2011 als ze hun eerste cd ‘Fire started’ uitbrengen, een bluesrock plaat met country en classic rock invloeden. Ze doen veel live ervaring op tijdens de tour door de Verenigde Staten. De band werd beloond met de Orange County Award voor Beste Live Band en werden ze genomineerd in de categorieën Beste Rock en Beste Blues.
 
 
On the run - Robert Jon & The Wreck
 
Facebook www.facebook.com/Robertjonandthewreck/
Facebook www.robertjonandthewreck.com
 
[US] Jef Jensen
 
Jeff Jensen Band   Jensen brengt een mix van een excentrieke mix van soul, rock, en de Amerikaanse roots muziek met een diepe blues invloed. Jensen’s shows zit ‘lock, stock & barrell’ in elkaar. Een must-see!
 
 
Get along - Jeff Jensen Band
 
Facebook www.facebook.com/JeffJensenmusic/
Facebook jeffjensenband.com
 
Doghouse Sam & His Magnatones
 
Doghouse Sam & His Magnatones   Nog een band die al een aantal Blues Awards op de schoorsteenmantel heeft staan. Zij brengen overvalste roots, rhythm ‘n blues en blues. In de internationale pers wordt Doghouse Sam omschreven als een authentiek en uniek talent (Japan), wordt hij geroemd om zijn beklijvende songwriting (Polen & UK) en zijn veelzijdige, straffe stem (Frankrijk). De media merken zijn unieke gitaarstijl op (Benelux) en prijzen zijn virtuositeit op de bluesharp (Duitsland). Met hun enthousiasme en energie staan Doghouse Sam & his Magnatones garant voor een onvergetelijk optreden dat het publiek bij de lurven zal grijpen.
 
 
Crossroad- Doghouse Sam & his Magnatones
 
Facebook www.facebook.com/DoghouseSamandhisMagnatones/
Facebook www.doghousesam.com
 

[NL] Big Pete Bluesband
 
Big Pete Bluesband   Net een succesvolle tour met The Red Devils en ZZ Top afgesloten nu staat Big Pete met zijn eigen band op Gevarenwinkel 2017. Maak je klaar voor snerpende blues-harp solo’s en huilende gitaren!
 
 
Time to cry - Big Pete Bluesband
 
Facebook www.facebook.com/bigpetemusic/
Facebook big-pete.nl
 
[BE] Walter Broes & The Mercenaries
 
Walter Broes & The Mercenaries   Walter Broes, de peetvader van de Belgische roots-scene stond nog niet zolang geleden op Blues Peer maar ook in Gevarenwinkel komt hij graag het publiek verblijden met zijn muziek en die van zijn huurlingen. Noem hem de enige Belgische gitarist-songwriter die in Texas, Californië, Arizona en New Mexico in de armen werd gesloten als de real thing. Noem hem de man die zijn volk zijn haar leerde kammen. Noem hem David Lynch met een Fender Telecaster. Zolang je hem maar niet retro noemt.
 
 
Downtime - Walter Broes & The Mercenaries
 
Facebook www.facebook.com/wbandthemercenaries/
 
[US] Curtis Salgado
 
Curtis Salgado   Salgado zingt de blues met ongelofelijk veel soul en elk optreden alsof het zijn laatste is. In 2010 en 2012 was hij ‘Soul Blues Male Artist of the Year’ en in 2013 won zijn album Soul Shot de ‘Soul Blues Album Of The Year Award’. Met al deze ervaring en prijzen op zijn palmares is Curtis Salgado een ‘sure shot’ voor de 20ste editie van Gevarenwinkel.
 
 
I'm Not Made That Way - Curtis Salgado
 
Facebook www.facebook.com/CurtisSalgado/
Facebook www.curtissalgado.com
 
[US] Lance Canales & The Flood
 
Lance Canales & The Flood   Geboren en getogen in rootsrock-bakermat Californië brengt deze driekoppige band met Mexicaanse roots, Americana en natuurlijk de blues! Zijn stem klinkt gruizig, donker en rauw. Qua muziek heeft hij meer van doen met rauwe blues, maar folk en gospel komen ook voorbij in zijn nummers, zo ook een vleugje Mexicaans en een vette veeg rock-‘n-roll.
 
 
Plane Wreck At Los Gatos (Deportee) - Lance Canales & The Flood
 
Facebook www.facebook.com/lancecanalestheflood/
Facebook lancecanalesandtheflood.com
 

[UK] Ian Siegal Band
 
Ian Siegal Band   Voor de meeste bluesliefhebbers behoeft Ian Siegal geen introductie meer. Met verschillende Blues Awards op zijn naam wordt Ian geprezen door fans, muziekcritici en collega-muzikanten.Ian Siegal is zonder twijfel de meest getalenteerde muzikant die de Britse blues scene de afgelopen jaren heeft voortgebracht. Hij zingt de blues niet, hij is de blues. Zijn doorleefde rauwe geluid zorgt bij menigeen voor kippenvel.
 
 
Hard Times Come Again No More - Ian Siegal Band
 
Facebook www.facebook.com/IanSiegal/
Facebook iansiegal.com
 
[US] The Steepwater Band
 
The Steepwater Band   In de 18 jaar dat The Steepwater Band bestaat, speelden ze al 2700 optredens en deelden het podium met ZZ Top, Gov’t Mule, Buddy Guy, Drive-By Truckers, T-Model Ford, North Mississippi All-Stars, Leon Russell en Taj Mahal. Op hun zesde plaat ‘Shake Your Faith’ stelt het trio zijn extra gitarist Eric Saylors voor en brengen ze opnieuw die heerlijke mix van classic rock en blues, een soort tijdloze muziek die doet denken aan het beste Neil Young, CCR, Tom Petty, Allman Brothers, ...
 
 
Come on down - The Steepwater Band
 
Facebook www.facebook.com/thesteepwaterband/
Facebook www.steepwater.com
 
[US] Lucky Peterson
 
Lucky Peterson   Lucky Peterson nam op zijn 5e al een plaatje op met Willie Dixon. Optredens voor de ‘Tonight Show’ en de ‘Ed Sullivan Show’ volgden snel. Peterson (zang, gitaar, hammond) heeft een enorme staat van dienst voor labels als Verve en Blue Thumb en groeide tot een wereldster uit die optrad met Otis Rush, Etta James, BB King, Albert Collins, Willie Dixon en speelde op alle grote festivals ter wereld.
 
 
I'm still here - Lucky Peterson
 
Facebook www.facebook.com/LuckyPetersonMusic/
Facebook www.lucky-peterson.com
 
 
 
(Ge)Varenwinkelfestival Herselt 2017

Sponsors